Bjorn Ruytinx geeft Beerschot 60% kans om te promoveren, maar... "Het is een schande dat deze match nog gespeeld moet worden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
Bjorn Ruytinx geeft Beerschot 60% kans om te promoveren, maar... "Het is een schande dat deze match nog gespeeld moet worden"

Komende zondag in een lege Leuvense arena verdedigt Beerschot een 1-0 voorsprong uit de heenmatch van de promotiefinale. Volgens Bjorn Ruytinx, ex-speler van beide clubs, zijn de Antwerpenaren favoriet.

In een interview met Gazet van Antwerpen geeft Björn Ruytinx Beerschot 60% kans om te promoveren. "Door de 1-0 hebben ze de beste papieren. Ook het feit dat Beerschot de heenmatch in een vol Olympisch ­Stadion heeft gespeeld, is in hun voordeel. Den Dreef zal zondag akelig leeg zijn", legde El Toro uit.

Het eigenbelang van de grote clubs

OHL krijgt dus 40% kans van Ruytinx om te promoveren. "Als je alle basisspelers van beide ploegen naast elkaar zou leggen en zou rangschikken op indivi­duele klasse, dan zouden er toch veel van OHL bovenaan staan. En als er nu iemand in een korte tijd een ­hechte groep kan smeden van een spelerskern vol sterke individuen, dan is het Marc Brys wel. Qua psychologische oorlogsvoering kan ­Losada momenteel nog niet tippen aan Brys."

Tot slot hekelt Ruytinx de beslissing om de promotiefinale te laten doorgaan. "s het gewoon een ­schande dat die match nog ­gespeeld moet worden. Beide clubs zijn dik gekloot door de Pro League. Maar OHL misschien nog net dat tikkeltje harder. Waarom die laatste speeldag in 1A niet ­gespeeld kon worden en deze ­finale in 1B wel nog moet gespeeld worden, heeft maar één reden: het eigenbelang van de grote clubs. Schandalig", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties