Anderlecht verliest na povere partij laatste oefenwedstrijd van Lille

Jens Nimmegeers
| 69 reacties

Anderlecht heeft de laatste test voor de competitie niet winnend kunnen afsluiten. Anderlecht verloor met 2-0 van Lille.

De eerste helft waren er nog heel wat positieve punten te vermelden. Amuzu en Doku creëerden veel gevaar langs kun flank, maar de kansen bleven schaars. Amuzu talmde te lang, Colassin schoot over en Sambi Lokonga besloot op doelman Maignan.

Na de rust was het heel wat minder bij Anderlecht. Te traag tempo en regelmatig slordige fouten te wijten aan concentratieverlies. Zo speelde Cobbaut de bal nog te kort terug op Van Crombrugge, maar Lille profteerde niet. Het was uiteindelijk de Braziliaan Luiz Araujo die de wedstrijd besliste met twee doelpunten.

Wat valt er te onthouden? Anderlecht hervalt weer in oude gewoontes. Te traag tempo en geen scorend vermogen. Kompany en Vercauteren zullen dit jaar niet weer alle hoop kunnen vestigen op Antoine Colassin. De jonge spits heeft nog tijd nodig. Daarnaast heeft Dimata toch vooral nog moeite met zichzelf en lijkt ook hij nog een lange weg te moeten afleggen.