Vier op een rij voor Onuachu en 2 op 6 voor Thorup: "Dat toont aan dat we nog zoekende zijn"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Freethielstadion
| 9 reacties
Vier op een rij voor Onuachu en 2 op 6 voor Thorup: "Dat toont aan dat we nog zoekende zijn"

Racing Genk blijft ook na een bezoek aan de Freethiel zoekende. Na de trainerswissel pakten de Limburgers twee punten uit twee wedstrijden onder Jess Thorup. Hij beseft dat er nog veel werk op de plank ligt.

Vooral de eerste helft was er een om snel te vergeten voor de Limburgers. "De passing was niet goed, we lieten veel te veel tweede ballen aan de thuisploeg en de tegenstrever was veel agressiever dan wij", kaartte Jess Thorup aan na de 1-1 puntendeling tegen Waasland-Beveren.

In de tweede helft liep het beter, onder meer na de inbreng van Cyriel Dessers, waardoor er twee spitsen op het veld stonden. "We speelden drie systemen, wat toch ook aangeeft dat we nog zoekende zijn. Ik ben hier nog maar een week en moet de spelers nog wat beter leren kennen. We moeten wat zaken uitproberen, maar tijdens de break missen we weer acht spelers", aldus de Deense trainer. 

Vier op een rij voor Onuachu

Hij begint dus met een 2 op 6 aan zijn avontuur bij de Limburgers. "De kansen om de match dood te doen waren er, maar nu krijgen we voor de tweede keer op rij een laat tegendoelpunt. Die absolute winnaarsmentaliteit is er nog niet en die had er vandaag misschien kunnen insluipen met een lucky win."

Wel een constante bij dit Racing Genk: Paul Onuachu. De boomlange Nigeriaan scoorde al in vier opeenvolgende wedstrijden en zit aan zeven treffers. Tegen W-B scoorde hij met het hoofd op een corner van Oyen. Invaller Dessers hoopt dat Thorup de volgende weken met twee spitsen gaat spelen. "Want in de vorm waarin hij nu verkeert kan ik Paul niet uit de ploeg spelen", was Dessers blij voor zijn concullega.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties