Vandaag beslissing: gaat ook amateurvoetbal op de schop voor onbepaalde tijd? "Als de kantines toegaan, is het de facto zonder publiek"

Vandaag beslissing: gaat ook amateurvoetbal op de schop voor onbepaalde tijd? "Als de kantines toegaan, is het de facto zonder publiek"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren besliste minister van Sport, Ben Weyts, dat de indoorsporten waarbij de afstand niet kon gegarandeerd worden, moesten stoppen. Enkel voor kinderen onder 12 mochten die competities doorgaan. Voetbal Vlaanderen beraadt zich vandaag of het opportuun is om het amateurvoetbal te laten doorgaan.

“We bekijken morgen in onze Raad van Bestuur of het werkbaar is om te blijven voetballen outdoor na deze beslissing”, legde Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, uit bij Belga. “De kleedkamers moeten sluiten en dat is in de winter toch moeilijk. In de zomer, bij warmere temperaturen, was dat iets makkelijker geweest."

"Het wordt een kwestie van afwegen. Natuurlijk begrijpen we de beslissing van de minister wel. De winter oogt onzeker voor onze clubs. Hopelijk kunnen we indoor na de herfstvakantie opnieuw opstarten. We kunnen alleen maar hopen dat de cijfers snel kunnen dalen.”

Het zwaartepunt ligt bij het wel of niet openblijven van de kantines. Momenteel moeten die werken aan dezelfde regels als de horeca. “Als de kantines zouden sluiten, is de kans groot dat we stoppen met voetballen outdoor”, aldus Van Craen. “Dan zijn die wedstrijden de facto zonder publiek. En dan leggen we de competitie stil. Dat hebben we in augustus al besloten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties