Amper 21 jaar en nu al derde zware knieblessure voor Zinho Vanheusden: "Ik hoorde een krak"

Amper 21 jaar en nu al derde zware knieblessure voor Zinho Vanheusden: "Ik hoorde een krak"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alsof de duivel ermee gemoeid is. Zinho Vanheusden kan meer dan waarschijnlijk nu al een kruis over zijn seizoen maken. De aanvoerder van de Rouches ging zondag door zijn rechterknie, gevolgd door akelig geschreeuw en bittere tranen van pijn en verdriet.

Hiermee is Zinho Vanheusden niet aan zijn proefstuk toe. De 21-jarige verdediger scheurde in 2017 de kruisbanden van de linkerknie, toen hij nog voor Inter voetbalde. 

In 2019 was hij vier maanden uitgeschakeld na een verkeerde beweging aan diezelfde linkerknie. Hierdoor zag hij onder meer het EK van de beloften aan zich voorbijgaan.

Zondag was het de rechterknie die het begaf, na een onschuldig duel met Makhtar Gueye. Arnaud Bodart vertelde na afloop: "Zinho riep meteen: "Niet nu". Ik hoorde ook die krak." Vanheusden maakte onlangs zijn debuut bij de Rode Duivels en ontpopte zich, ondanks zijn jonge leeftijd, als boegbeeld en certitude van het team van Philippe Montanier.

Maandagvoormiddag ondergaat Vanheusden de nodige onderzoeken in het hospitaal van Luik, waarna de ernst van de horrorblessure zal blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties