Reactie Vanderhaeghe beseft dat het ook anders had kunnen aflopen: "In het verleden hadden we dit anders aangepakt"

Vanderhaeghe beseft dat het ook anders had kunnen aflopen: "In het verleden hadden we dit anders aangepakt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe zag hoe zijn team al snel op voorsprong kwam tegen Standard. Een voorsprong die ze nog voor de rust konden verdubbelen en vasthouden tot na het einde.

"Het was ook wel een nodige overwinning want enkele ploegen die achter ons staan pakten punten de afgelopen weken", vertelt Vanderhaeghe na de wedstrijd. "Het is ook belangrijk dat we thuis nog eens konden winnen", beseft de Kortrijk-trainer.

De vroege voorsprong zette De Kerels meteen op rozen tegen Standard. "En zeker wanneer die tweede nog voor de rust valt... De tweede helft zaten we in een zetel want Standard moest komen en ruimte weggeven. Die ruimte kwam er ook maar Gueye kon het spijtig genoeg niet afmaken of hij stond buitenspel."

"In het verleden misschien anders aangepakt"

Vanderhaeghe beseft dat een voorsprong vasthouden tegen een ploeg die ambieert om in de top 4 te eindigen niet eenvoudig is. "En in het verleden hadden we het misschien anders aangepakt en toch nog een beetje aanvallender gespeeld. Maar nu hebben de jongens het goed aangepakt. Met 2-0 moet je soms ook eens verdedigen", besluit een tevreden trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties