Fellaini wint met Shandong Luneng de Chinese beker, eerste en meteen ook laatste trofee?

Fellaini wint met Shandong Luneng de Chinese beker, eerste en meteen ook laatste trofee?

Drie jaar nadat Fellaini met Manchester United de Europa League in zijn prijzenkast mocht zetten, is het opnieuw prijs voor de bonkige middenvelder.

Want Fellaini veroverde met zijn team Shandong Ludeng de Chinese beker. Ze wonnen de finale met 0-2 van competitiewinnaar Juangsy Suning.

Fellaini speelde de hele wedstrijd en zorgde er mee voor dat Shandong Ludeng de wedstrijd domineerde. De eerste goal kwam op naam van Wang Tong, enkele minuten na de rust. Een kwartier voor tijd zorgde de Italiaan Graziano Pellè (oa ex-Feyenoord en Southampton) voor de 0-2.

Meteen ook laatste trofee?

China brak enkele jaren geleden door als het walhalla voor de buitenlandse voetballers want ze kregen exuberant hoge lonen. Dat zou echter gedaan kunnen zijn want de Chinese overheid wilt een salarisplafond instellen.

Dat plafond moet er vooral komen om de Chinese spelers de kans te geven om door te breken in plaats van veel geld te geven aan oude Europese spelers. In de Chinese Super League spelen onder meer Oscar, Paulinho, Arnautovic, Hamsik, Dembélé, Hulk...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties