Echtgenote John van den Brom: "John is een man die zijn emoties kan tonen"

Sam Milde
| 6 reacties
Echtgenote John van den Brom: "John is een man die zijn emoties kan tonen"

KRC Genk kent even een mindere periode en wint woensdag dus best tegen KV Oostende . Aan de ingesteldheid van trainer John van den Brom zal het in ieder geval niet liggen zegt zijn vrouw Marjan Andringa (54).

Genk klom al een beetje uit hun dal met de bekeroverwinning tegen Sint-Truiden van vorige week maar tegen KV Oostende wordt er woensdag ook best gewonnen. Met al vier nederlagen in 2021 is de vorm van de Genkenaars niet bepaald goed te noemen, toch blijft trainer van den Brom erin geloven volgens zijn vrouw Marjan Andringa. 

Geloof

In Humo doet zij haar boekje open over hoe haar echtgenoot omgaat met mindere periodes: “Positief zijn is zijn vak. “Als je bang bent om een wedstrijd te verliezen, ga je ze niet winnen. John hééft dat onverzettelijke optimisme. Tegelijk moet je nuchter kunnen blijven. Het voetbalwereldje is soms zo wispelturig: als John zijn volgende twee wedstrijden wint, loopt iedereen weer de polonaise te dansen”, klinkt het. 

Volgens haar is van den Brom ook een emotioneel man: “John is een man die zijn emoties kan tonen, in blijdschap én in verdriet - soms ook in woede. Als een scheidsrechter hem weer eens een groot onrecht heeft aangedaan, bijvoorbeeld (lacht). Hij wordt niet zachter met de jaren, die felheid blijft erin zitten. Maar ergens begrijp ik het ook wel, die opwelling in het heetst van de strijd. Maar hij komt nooit boos thuis, maar hij brengt wel de sfeer mee: als het niet goed is, dan wordt er die avond wat meer gezwegen”, vertelt zijn echtgenote. 

Borstkanker

Niet alleen door het voetbal maar ook in privésfeer kan de Genk-trainer wel eens emotioneel uit de hoek komen.

"Toen ik de diagnose van borstkanker kreeg, zei ik: ‘Dat varkentje wassen we wel even.’ Zo ben ik opgevoed. De beuk erin”, aldus Marjan. “Maar John is best wel een emotioneel mannetje. Hij was zo van slag dat hij me in zijn dromen al aan het begraven was, denk ik (lachje). Hij - in zijn vak een geharde optimist - was zo angstig dat het een paar weken lang met hem aan de haal dreigde te gaan. Ik heb hém er toen door moeten sleuren”, klinkt het bij van den Brom zijn vrouw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties