Na jarenlange dominantie ziet Celtic nu rivaal naar landstitel swingen: coach trekt zijn conclusies

Na jarenlange dominantie ziet Celtic nu rivaal naar landstitel swingen: coach trekt zijn conclusies
Foto: © photonews

Celtic Glasgow doet in de Schotse competitie wat Antwerp ook deed in de heenmatch van zijn Europa League-confrontatie: de tanden stuk bijten op de Rangers. Dat zijn ze bij Celtic al jaren niet meer gewoon. Neil Lennon heeft besloten dat het tijd is om de fakkel door te geven.

Lennon is sinds 2019 trainer bij Celtic Glasgow en volgde destijds Brendan Rodgers op, die voor een overstap naar de Premier League stond bij Leicester City. Celtic domineerde al jaren in Schotland en dat ging onder Lennon gewoon door. 

Onder de Noord-Ier werd Celtic nog twee keer kampioen, veroverde het tweemaal de beker en één keer de League Cup. Tot daar de prijzen uit zijn tweede passage bij de traditieclub. Lennon coachte de ploeg, bekend van zijn groen-witte kleuren, al van 2010 tot 2014.

Celtic zit nu aan negen landstitels op rij in Schotland. Die tiende opeenvolgende titel gaat er niet komen, want stadsrivaal Glasgow Rangers deelt dit seizoen de lakens uit en telt al een voorsprong van liefst 18 punten. Lennon heeft met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend. Zijn assistent John Kennedy zal zijn taken overnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties