Degradatieduel tussen twee ploegen in vorm: "Maar als je met die gedachte naar Brugge gaat"
Bjorn Vandenabeele
| 4 reacties

Waasland-Beveren speelt tegen Cercle Brugge

Degradatieduel tussen twee ploegen in vorm: "Maar als je met die gedachte naar Brugge gaat"

De opdracht is voor beide ploegen identiek. Er mag niet verloren worden. En liefst van al nog winnen ook. Dat is opzet van het degradatieduel tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge.

Een goed resultaat, dat heeft Waasland-Beveren nodig. “We kunnen altijd verliezen, hè. Maar als we met die gedachte naar Brugge gaan, zullen we ook verliezen”, vertelt Nicky Hayen aan Het Nieuwsblad. “Om in 1A te blijven, moeten we resultaten neerzetten. Ja, dit is een belangrijke veldslag, maar zelfs bij verlies is de oorlog nog niet verloren. Dan resten ons nog vijf speeldagen waarin er vijftien punten te verdienen zijn. Maar we gaan vol voor de zestiende plaats.”

En op dergelijke momenten is routine heel belangrijk. “De spelers hebben in een goede sfeer getraind. Met een gezonde portie nervositeit, maar geen stress. Iedereen heeft zin om deze match te spelen. De beleving en intensiteit waren goed. Of iedereen het belang van de match beseft? Dat denk ik wel. Er zit druk op deze match. Dat weet iedereen. Maar we gaan vanuit de club geen extra druk leggen. Hoe meer druk, hoe slechter. Wij willen net heel ontspannen aan de match beginnen.”

Cercle Brugge is dan ook niet meer de ploeg van begin dit seizoen. “Het is een grote verandering tegenover een paar maanden geleden. Toen speelden ze heel positief, verzorgd voetbal en stonden ze bovenaan. Na een mindere periode en de trainerswissel spelen ze resultaatvoetbal met een duidelijke visie: veel verticaliteit en diepgang. Bovendien zitten ze net als ons in een betere periode na een vier op zes.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties