Tegen 2023 wil Club Brugge de helft van de basisploeg uit de eigen opleiding halen
Bjorn Vandenabeele
| 44 reacties

Blauwzwart pakt uit met een straffe ambitie

Tegen 2023 wil Club Brugge de helft van de basisploeg uit de eigen opleiding halen

Club Brugge staat ondanks de uitschakeling in Europa en de beker op een eenzame hoogte in ons land. Die positie wil het nog verstevigen en dat moet via de eigen opleiding gaan.

De helft van de basisploeg uit de eigen opleiding halen, dat is het doel. “Ambities uitspreken is heel gemakkelijk, dat kan iedereen, maar je merkt duidelijk dat we een weg zijn ingeslagen waar iedereen in meegaat en iedereen honderd procent in gelooft”, zegt Carl Hoefkens, assistent-coach van het eerste elftal en sportief verantwoordelijke van de academie, aan KW.

En dat wordt al heel ver doorgetrokken. “We zijn nog professioneler beginnen werken. Iedereen is op de hoogte van de visie van Club en straalt die ook uit. De principes van Club 1 worden doorgetrokken tot U12, U11 en zelfs U10. Elke coach heeft toegang tot alles. We willen ook bij Club NXT een professionele omgeving creëren. Met coaches die ook elke dag beter willen worden.”

Een goede omkadering vraagt ook voor de nodige infrastructuur. “Het gloednieuwe oefencomplex in Roeselare is daar een mooi voorbeeld van. Zowel voor spelers als voor coaches is Club een heel goeie leeromgeving. Ook de manier van voetballen is lichtelijk veranderd. We zetten hard in op technische, mobiele en cognitief sterke spelers. We willen jongens met vista, die meedenken en proactief zijn.”

En nieuwe De Ketelaeres komen er sowieso aan. “Honderd procent zeker: er zijn jongens op komst die heel veel mensen zullen verbazen met hun kwaliteiten. Wie dat zullen zijn, zullen vooral de spelers zelf uitmaken. In het verleden zagen we al dat gasten die minder ver staan plots volledig beginnen te ontwikkelen en in een korte tijd een enorme progressie maken. Het heeft ook te maken met het geduld niet verliezen en in je kwaliteiten blijven geloven wanneer het op een bepaald moment minder goed gaat. Daarom is het voor mij heel belangrijk om niet te zeggen: die gaat het maken en die niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties