Aanbiedingen uit Nederland, maar toch bij Anderlecht: "Ik sta waar ik altijd al heb willen staan"
Bjorn Vandenabeele
| 3 reacties

Hannes Delcroix is blij dat hij voor Anderlecht koos

Aanbiedingen uit Nederland, maar toch bij Anderlecht: "Ik sta waar ik altijd al heb willen staan"
Foto: © photonews

Hannes Delcroix twijfelde hard om na een moeilijke start bij RSC Anderlecht toch weer richting Nederland te trekken, maar achteraf gezien heeft hij geen spijt van zijn keuze.

Hannes Delcroix baalde wel van zijn uitleenbeurt aan RKC Waalwijk. Zijn ploeg eindigde laatste, met de slechte verdediging van de competitie. “Dat was het eerlijk gezegd wel. Voor de aftrap zeiden we tegen elkaar: we willen de nul houden”, zegt Delcroix aan Sport/Voetbalmagazine. “Maar het werkte gewoon niet.”

Toch heeft deze ervaring hem sterker gemaakt. “Op mentaal vlak ben ik er wel sterker uitgekomen; ik moest leren omgaan met de degradatiestrijd en de opeenvolging van slechte resultaten. Hoewel de ploeg onderin niet wegraakte, ben ik blijven presteren. En daarom heb ik ondanks die laatste plaats met RKC aanbiedingen gekregen van enkele subtoppers in Nederland.”

Ondanks die aanbiedingen keerde hij toch terug naar Anderlecht, maar hij mocht bij het begin van het seizoen niet spelen. “Ik zal niet zeggen dat ik er gelukkig van werd. Ik heb zelfs overwogen om weer naar Nederland te gaan. Maar na de oefenwedstrijden afgelopen zomer wilden Peter Verbeke en Vincent niet dat ik vertrok. Ik wilde maar een ding: een kans krijgen. Toen het zo ver was, heb ik mijn kans gegrepen. En vandaag kan ik zeggen dat ik geen spijt heb dat ik teruggekomen ben. Ik sta waar ik altijd al heb willen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties