Zeno Van Den Bosch (Antwerp), 17 jaar oud en in de selectie voor het Europa League-duel tegen de Rangers: "Het was een droom die uitkwam"
Sam Milde
| 1 reacties

Onze jonge landgenoot krijgt net als enkele andere beloften het vertrouwen van Vercauteren

Zeno Van Den Bosch (Antwerp), 17 jaar oud en in de selectie voor het Europa League-duel tegen de Rangers: "Het was een droom die uitkwam"
Foto: © photonews

Zeno Van Den Bosch, geboren in 2003, zat in de selectie bij Antwerp voor de Europa League-clash tegen de Rangers. The Great Old verloor met 5-2 maar hij en nog enkele anderen beloften kenden wel de avond van hun leven en met Vercauteren aan het roer mogen ze misschien wel dromen van meer.

“De dag voor Rangers was ik in de kleedkamer bij de beloften en iemand die in de groep ( op WhatsApp, red .) van de eerste ploeg zit zei: ‘ Zeno, je zit in de selectie .' Ik moest het eerst lezen voor ik het kon geloven. Daarna kreeg ik via de telefoon bevestiging van trainer Gill. Het was een droom die uitkwam”, vertelt Van Den Bosch in een interview met Gazet Van Antwerpen. 

School

Ondanks dat de 17-jarige verdediger nog in zijn laatste jaar secundair onderwijs zit werd hij ondertussen al drie keer geselecteerd voor de hoofdmacht van The Great Old. Zowel in de heen- als de terugwedstrijd tegen de Rangers was hij erbij en ook voor de competitiematch tegen OHL kreeg hij een selectie, telkens wel zonder speelminuten.

Ontwikkeling

De Belgische jeugdinternational (U17) is een nuchtere jongen met een goede mentaliteit. Op zijn jonge leeftijd moet hij bijvoorbeeld nog wat spiermassa bijkweken maar ook daar moet de club hem niet voor motiveren. "Ik zat uit eigen beweging ook al vaker in de fitness”, klinkt het bij de youngster.

Voetbaltechnisch moet er vooral nog aan zijn kopspel gewerkt worden. “Al heb ik daarin al veel progressie gemaakt. Verder heb ik een stevige en gerichte inspeelpass en verstuur ik graag lange ballen. Ideaal als uiterst rechtse verdediger in een driemansdefensie. Dat is dan ook mijn voorkeurspositie. Of ik ook centraal uit de voeten kan? Liever helemaal links, zoals De Laet of rechts zoals Seck”, aldus Van Den Bosh. 

De 17-jarige verdediger is ondertussen al bezig aan zijn vijfde jaar bij Antwerp waar hij in september vorig jaar zijn eerste profcontract tekende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties