Na de operatie en de kunstmatige coma: Sepp Blatter beleeft 85ste verjaardag in kliniek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Sepp Blatter brengt 85ste verjaardag door in herstelkliniek na hartoperatie van vorig jaar

Na de operatie en de kunstmatige coma: Sepp Blatter beleeft 85ste verjaardag in kliniek
Foto: © photonews

Sepp Blatter, de voormalige topman van de FIFA, moet dezer dagen vooral aan zijn eigen gezondheid denken. Het is woensdag zijn 85ste verjaardag, maar een groot feest staat er niet bepaald op het menu. Dat zou door corona sowieso al niet kunnen.

Blatter heeft op medisch vlak overigens nog andere katten te geselen. Eind vorig jaar onderging de Zwitser een ingrijpende hartoperatie. Nadien werd hij zelfs een week in een kunstmatige coma gehouden. Dochter Corinne meldde eind januari dat haar vader intensive care verlaten had.

Revalideren

Daarmee is de kous nog niet af. Persbureau DPA heeft vernomen dat Blatter momenteel aan het revalideren is in een herstelkliniek in het kanton Wallis, in de Walliser Alpen. Daar spendeert hij woensdag dus ook zijn verjaardag. Blatter moet er wellicht tot einde deze maand blijven.

Blatter leidde de Wereldvoetbalbond FIFA van 1998 tot 2015 tot hij, samen met toenmalig UEFA-voorzitter Michel Platini, werd geschorst vanwege een schending van de ethische regels. Dat ging onder meer om een betaling van een kleine 2 miljoen euro aan de Fransman, vermoedelijk smeergeld. Er lopen nog steeds rechtszaken tegen hem, terwijl hij voor zes jaar uit het voetbal werd verbannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties