Voormalig Club Brugge-talent staat op het verlanglijstje van Lazio

Seppe Frans
| 16 reacties
Voormalig Club Brugge-talent staat op het verlanglijstje van Lazio

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Afgelopen zomer verliet Ahmed Touba Club Brugge voor een nieuw avontuur in de Eredivisie. Doorbreken in het Jan Breydelstadion lukte nochtans nooit, maar bij RKC Waalwijk maakt hij indruk. De 23-jarige landgenoot staat ondertussen zelfs op het verlanglijstje van het Italiaanse Lazio.

De centrale verdediger kwam dit seizoen 25 keer in actie en scoorde daarin driemaal voor zijn werkgever. Hiermee stond hij al snel in de belangstelling van Nederlandse topclubs zoals Ajax en AZ, maar nu komt ook het buitenland informeren naar zijn diensten.

Lazio zoekt namelijk nog naar enkele defensieve versterkingen en hoopt vooral op de komst van Villarreal-verdediger Pau Torres, maar dat lijkt een moeilijke opgave te worden. Hij zou niet alleen 65 miljoen euro moeten opbrengen, daarnaast tonen ook Europese grootmachten als Juventus, Bayern München, Real Madrid en Manchester United interesse. De nummer zeven uit de Serie A moet dus elders zoeken naar verdedigende versterkingen. 

Daarom heeft de Italiaanse topclub volgens Radio Sei een oogje laten vallen op Ahmed Touba en Lisandro Martínez (Ajax). Zij worden gezien als een mogelijk alternatief met het oog op de toekomst. De ex-speler van Club Brugge heeft bij RKC Waalwijk nog een contract tot de zomer van 2023 en zou wel eens vijf miljoen euro kunnen kosten.

Afgelopen zomer verliet Touba Club Brugge definitief en verkaste hij naar RKC Waalwijk. Hij kwam maar tien keer in actie voor blauw-zwart en kon ook op huurbasis bij Oud-Heverlee Leuven en het Bulgaarse Beroe Stara Zagora geen indruk maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties