Youri Tielemans, de man die steeds belangrijker wordt: "Ik weet dat ik goed bezig ben"

Youri Tielemans, de man die steeds belangrijker wordt: "Ik weet dat ik goed bezig ben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans kreeg de afgelopen dagen heel veel lof voor zijn prestatie tegen Wales. De middenvelder ontwikkelde zich tot een basispion bij de Rode Duivels. "Ik blijf gewoon mezelf, dan komen die prestaties vanzelf."

Youri, doet die lof nog iets met jou?

"Voor mij is het simpel. Ik weet dat ik goed aan het presteren ben, zowel bij mijn club als bij de nationale ploeg. Mijn doel was om meer constant te worden en dat is gelukt. Dan gaan de mensen ook meer over jou spreken. Maar ik blijf daar rustig bij. Ik probeer gewoon mijn ding te doen. Mezelf te blijven en dan komen die prestaties vanzelf."

Je samenwerking met Leander Dendoncker was ook als vanouds. Jullie hebben ook al zoveel samengespeeld.

"Ja, die automatismen zijn er nog altijd. Met Leander klikt het niet alleen op het veld, maar ook ernaast. We hebben veel gesproken en als je van dag tot dag samen bent, bouw je automatismen op. Hij is ook een vriend naast het voetbal. Ik weet waar Leander zal staan en hij weet dat van mij."

Bij Leicester word je amper gewisseld. Je speelde al enorm veel minuten dit seizoen. Hoe hou jij je lichaam zo fit? Geraak je niet vermoeid?

"Ik pak rust tussen de wedstrijden door en ik onderhoud mijn lichaam. Ik ken het ook door en door. Natuurlijk heb je ook een fractie geluk nodig. Er kan altijd iets mislopen, maar daar probeer ik zo weinig mogelijk aan te denken."

Kan je drie keer negentig minuten spelen met de Duivels?

"Daar is nog niet over gesproken, maar ik ben fysiek en mentaal klaar. De coach moet beslissen wie hij laat spelen, maar als ik moet spelen, dan speel ik."

Vraag je soms raad aan Kevin De Bruyne? Die speelt bij zijn club op dezelfde positie als jij.

"Nee, zo zit ik niet in elkaar. Kevin heeft uiteraard enorme kwaliteiten en ik leer daarvan op training. Hij is één van de beste middenvelders ter wereld. Ik kijk zoveel mogelijk naar zijn bewegingen en als hij praat, luister ik. Ik probeer zoveel mogelijk info op te slorpen."

Kevin krijgt een vrije rol van de bondscoach. Is dat aanpassen voor jou?

"Nee, daar wordt tactisch aan gewerkt op training. Het is trouwens niet alleen Kevin die vrijheid krijgt. Ik krijg die ook. Het is een kwestie van elkaar aanvoelen."

Laatste vraagje: met Leicester doen jullie bovenaan mee. Wat is de ambitie.

"De Champions League. We draaien al vanaf het begin van het seizoen bovenaan mee. Dat is een statement dat we maakten als club. Daar willen we nu ook blijven."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties