Waarom Anderlecht Trebel nu wel definitief opzijschoof: Kompany ziet hem niet meer in het plaatje passen

Waarom Anderlecht Trebel nu wel definitief opzijschoof: Kompany ziet hem niet meer in het plaatje passen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Deze keer is er geen weg meer terug: Adrien Trebel werd op de transferlijst gezet en zal niet meer bij de A-kern aansluiten. De Fransman wist zich de voorbije jaren telkens terug te knokken, maar die mogelijkheid hebben ze bij Anderlecht nu uitgesloten.

Waarom dan wel? Want Trebel bewees de voorbije jaren telkens dat hij nog wel een meerwaarde kan bieden als hem een kans wordt gegegeven. Vincent Kompany vindt echter dat hij niet meer in het plaatje past dat hij voor ogen heeft. Hij wil dynamisch bewegingsvoetbal brengen, met hoge druk en Trebel zou niet meer de fysieke parameters hebben om dat op te brengen.

De 30-jarige middenvelder heeft de voorbije jaren gesukkeld met de knieën en is niet meer de aanjager die hij was. Hij mag dus niet mee op stage en moet een nieuwe club vinden. Dat wordt niet makkelijk met zijn nettoloon van 2,71 miljoen euro. Zijn manager, Mogi Bayat, staat ook niet op de beste voet met het paars-witte bestuur.

Als hij geen nieuwe ploeg vindt tegen de competitiestart zal hij met de B-kern moeten meetrainen. Zijn contract loopt nog tot 2023 en als hij dat wil uitdoen, zou dat een financiële tegenvaller zijn voor Anderlecht. Trebel zou echter nog willen spelen en twee jaar bij de beloften zou het einde van zijn carrière kunnen betekenen. Daarom hoopt men bij Anderlecht ook dat er oplossing uit de bus valt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties