Uitfans weldra opnieuw welkom in onze stadions

Dennis Rosiers
| 2 reacties
Uitfans weldra opnieuw welkom in onze stadions

Fluitconcerten, 'Sing when you're winning' scanderen... Het kan binnenkort opnieuw. De Pro League kondigde vrijdag aan dat er vanaf 10 september opnieuw uitfans worden toegelaten in onze stadions.

“Wij zijn blij dat onze clubs eindelijk zullen kunnen rekenen op de steun van hun meest trouwe supporters, ook op verplaatsing. We moeten onze clubs en de fans die nu al wedstrijden konden bijwonen, bedanken. Hun inspanningen zorgen ervoor dat we nu al bezoekende supporters kunnen toelaten. We hebben er vertrouwen in dat de clubs ook deze stap goed zullen organiseren. Eindelijk is iedereen terug!”, stelt Pierre François, CEO van de Pro League, in een statement.

Om ervoor te zorgen dat ook deze volgende stap in goede banen geleid kan worden, gelden enkele voorwaarden. Er geldt voor alle wedstrijden een verplichte combiregeling voor de uitsupporters. Dit betekent dat ze zich enkel naar het stadion kunnen verplaatsen via een erkende supportersclub en bus. Hun Covid Safe Ticket zal gecontroleerd worden bij het opstappen op de bus en bij aankomst aan het stadion.

Het inzetten van ordediensten is van essentieel belang om de wedstrijden veilig te kunnen organiseren. Wedstrijden met bezoekende supporters kunnen dus enkel georganiseerd worden na goedkeuring van de lokale autoriteiten.

KMSK Deinze – Royal Excel Mouscron & Club BruggeKV Oostende worden zo op vrijdag 10 september mogelijks de eerste wedstrijden met uitsupporters sinds lang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties