Hugo Broos en Zuid-Afrika geflikt door imaginaire strafschop: "Plots ging Amartey neer, zoals hij vaker deed"

Hugo Broos en Zuid-Afrika geflikt door imaginaire strafschop: "Plots ging Amartey neer, zoals hij vaker deed"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De WK-droom van Zuid-Afrika en bondscoach spatte zondag uiteen. Bafana Bafana ging met het kleinste verschil onderuit tegen Ghana, na een erg discutabele strafschop.

Ghana kreeg, in dit geval letterlijk te nemen, een strafschop voor een vermeende overtreding van De Reuck. Andre Ayew, de aanvoerder van Ghana, miste niet: 1-0. Een dreun die Zuid-Afrika niet meer te boven kwam.

Door de overwinning blijft Ghana uitzicht behouden op een WK-ticket. De Black Starts eindigen met evenveel punten en hetzelfde puntenaantal als Zuid-Afrika, maar scoorden één doelpunt meer. 

Na afloop toonde Hugo Broos zich opvallend mild over de discutabele strafschopfase. "Ik heb de fase niet goed kunnen zien. Ik zag Amartey plots neergaan, zoals hij tijdens de wedstrijd wel vaker deed. Het viel me op dat mijn spelers heel verrast reageerden bij het fluitsignaal."

"Voor het overige moet ik wel zeggen dat de ref te veel toeliet. Ghana speelde te agressief in mijn ogen. Op zich heb ik niets tegen agressief spel, maar het moet wel binnen de perken blijven. En dat was niet altijd het geval", aldus Broos, die na afloop enkele Zuid-Afrikaanse spelers moest troosten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties