FIFA wil makelaarpraktijken aan banden leggen en gaat 'plafonds' qua commissie invoeren

FIFA wil makelaarpraktijken aan banden leggen en gaat 'plafonds' qua commissie invoeren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA wil de torenhoge commissies van de voetbalmakelaars aanpakken, meldt The Times. De wereldvoetbalbond wil een plafond van tien procent op de totale transfersom opleggen. Intussen hebben enkele topmakelaars al laten weten dat ze daartegen verzet zullen aantekenen.

In het bijzonder topmakelaar Mino Raiola en Jonathan Barnett, een andere vooraanstaande voetbalagent, beraden zich op juridische stappen. De FIFA laat zich daardoor echter niet uit zijn lood slaan. Momenteel mogen makelaars nog zelf de commissie bepalen, maar dat willen ze bij de FIFA aan banden leggen. Er verdwijnt immers te veel geld uit het topvoetbal. Tiens, waar hebben we dat nog gehoord? 

In 2021 zou er zo voor 450 miljoen euro uit het voetbal 'gelekt' zijn. De FIFA wil ook limiet voor de commissie die door agenten gevraagd wordt van de begeleide speler: maximaal drie procent van het spelerssalaris. In het voorjaar zal de raad van de FIFA de regels bekrachtigen, waarna ze vanaf 1 juli 2022 ingaan. Daarmee wil de wereldvoetbalbond de macht van zaakwaarnemers sterk inperken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties