Joachim Van Damme (KV Mechelen) legt uit waarom hij voor Standard koos

Joachim Van Damme (KV Mechelen) legt uit waarom hij voor Standard koos

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme ruilde KV Mechelen in voor een avontuur bij Standard, toch een ploeg in volle crisis.

Voor Joachim Van Damme was dit een transfer die hij niet kon laten liggen. Twee jaar geleden vroeg KV Mechelen nog vier miljoen euro voor hem, nu was dat amper 500.000 euro.

“Twee jaar geleden had Standard al eens geprobeerd, maar toen vroeg KV Mechelen te veel. Nu zijn ze gelukkig redelijk geweest. Ik vertrek er met een goed gevoel. Ik heb iedereen de hand geschud en we hebben elkaar bedankt voor de goede samenwerking”, zegt Van Damme aan HBVL.

De overstap is er toch eentje met risico, gezien de sportieve en financiële toestand van de Rouches. “Ik ben vooral vereerd dat ze aan mij hebben gedacht. Standard is en blijft een topclub. Dat stadion en de accommodaties zijn top, dat heb ik gemerkt tijdens mijn medische testen.”

“Op sportief vlak is het logisch dat de supporters niet tevreden zijn met de huidige gang van zaken en de rangschikking. Ze zijn vurig, maar ik ben wat gewoon van in Mechelen. Daar zijn ze ook fanatiek. Zo heb ik het graag. Ik kan altijd iets meer als het publiek er vol gaat achter staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties