Geen wintersolden, maar wel slimme deals houden KV Mechelen in evenwicht

Geen wintersolden, maar wel slimme deals houden KV Mechelen in evenwicht
Foto: © photonews

KV Mechelen moet zoals vele clubs in coronatijden de tering naar de nering zetten. Maar onder Tom Caluwé wordt wel degelijk goed werk verricht.

"Het wordt geen koopjestijd", klonk het begin januari in de pers bij monde van Caluwé en KV Mechelen over de wintermercato.

Geen spelers die nog van meerwaarde kunnen zijn zomaar laten vertrekken. Topclubs kwamen ondertussen proberen bij Storm en Cuypers, maar kregen nee op het rekest.

Joachim Van Damme Thibault Peyre
© photonews

Aan de andere kant raakte Mechelen wel van een aantal spelers af. Spelers die wel degelijk een rijke geschiedenis hebben bij de club en als voetballer, maar die niet al te veel meer speelden.

Joachim Van Damme leverde nog een half miljoen euro op, op zich verre van een slechte deal voor Malinwa. En ook De Camargo en Bateau werden losgelaten.

Tering naar de nering

Aan inkomende zijde kwam met Dries Wouters een speler op huurbasis die minder op het budget weegt. Met Toon Raemaekers is er ook al een jonge verdediger voor volgend seizoen aangetrokken.

En zo blijven de Kakkers ook financieel gezond in moeilijke coronatijden. Deels uit noodzaak, maar deels ook uit weloverwogen gedachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties