Laatste woord nog niet gezegd over match tegen Mechelen: OH Leuven trekt naar BAS

Laatste woord nog niet gezegd over match tegen Mechelen: OH Leuven trekt naar BAS

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd OHL - KV Mechelen moet nog gespeeld worden. Van een forfait voor de Maneblussers is voorlopig geen sprake. Al is het laatste woord zeker nog niet gezegd.

De competitiematch tussen OH Leuven en KV Mechelen stond oorspronkelijk op 15 januari op de kalender. Naast blessures had Mechelen op dat moment te kampen met een enorme corona-uitbraak, waardoor het amper zeven fitte spelers telde.

KV greep het reglement aan dat stelt dat een wedstrijd uitgesteld kan worden wanneer twee keepers bij één en dezelfde club out zijn door corona.

Malinwa daagde vorige maand niet op in Leuven op de datum van de wedstrijd door coronaproblemen. De Disciplinaire Raad voor Profvoetbal legde KV geen forfaitnederlaag op, maar OH Leuven trekt nu tegen die beslissing naar het BAS.

"De club is van mening dat KV Mechelen door niet op te dagen voor de wedstrijd het recht in eigen handen genomen heeft en een forfaitnederlaag de enige mogelijke uitkomst is. Deze beslissing is een belangrijk precedent in de sport", klinkt het onder meer op de webstek van de Leuvenaars.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties