Zulte Waregem reageert: "Betreuren manier waarop teleurstelling werd geuit"

Zulte Waregem reageert: "Betreuren manier waarop teleurstelling werd geuit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tumultueus slot in de wedstrijd Kortrijk-Zulte Waregem. De streekderby werd gewonnen door de thuisploeg met 5-0 en dat konden een aantal fans van Essevee niet verkroppen. Er werd met vuurwerk gesmeten en sommigen gingen in de clinch met de stewards. De club roept op om de kalmte te bewaren.

Meermaals kwamen vuurpijlen op het veld terecht en daardoor moest ref Visser in minuut 88 de boel zelfs een tiental minuten stilleggen.

Daarop gingen enkele supporters van Kortrijk ook nog even bijna in de clinch met die van Zulte Waregem, tot Karim Belhocine kwam helpen bedaren.

"We begrijpen de frustraties bij de supporters", was Ewoud Pletinckx achteraf sussend. "Ze kijken hier lang naartoe en dan laten wij dit zien."

Ook Dion Cools was eerlijk: "Dit was gewoon niet goed van ons. Dan snap ik de frustraties wel. Maar we moeten hier zo snel mogelijk samen uitgeraken, we hebben hen nodig - te beginnen volgende week tegen Seraing."

Essevee reageerde in een statement:

Naar aanleiding van de gebeurtenissen net voor het eind van de wedstrijd Kortrijk - Zulte Waregem roept de club zijn supporters op de kalmte te bewaren en de club niet nog meer schade toe te brengen. 

Essevee begrijpt de ontgoocheling van de supporters maar betreurt de manier waarop die werd geuit. Het gooien van voorwerpen op het veld en handgemeen kan op geen enkele manier geaccepteerd worden. De club beseft dat dit het werk is van slecht enkelingen, maar dit kan leiden tot een boete voor de club en een stadionverbod voor de betrokkenen. 

De club wil met de supporters bekijken hoe Essevee de komende wedstrijden in een positieve sfeer kan afwerken. Daarvoor was overigens begin volgende week al een overleg gepland tussen bestuur en afgevaardigden van de supporters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties