Peter Vandenbempt ziet serieuze uitdagingen voor Lorin Parys: "Heel wat belangrijke dossiers"

Peter Vandenbempt ziet serieuze uitdagingen voor Lorin Parys: "Heel wat belangrijke dossiers"
Foto: © photonews

Lorin Parys is vanaf 1 april de nieuwe CEO van de Pro League. Er wacht hem een zware taak met enkele hete hangijzers.

Voetbalcommentator Peter Vandenbempt ziet heel wat werk op tafel liggen voor de nieuwe CEO van de Pro League. “De belangrijkste uitdaging is om na alle interne ruzies en allerlei schandalen het vertrouwen van het grote publiek in ons voetbal te herwinnen en te herstellen”, klinkt het bij Laat.

Ook het dossier van de fiscale voordelen voor het voetbal is een hot topic. Daarnaast moet Parys ook boven de clubs komen te staan, al is dat moeilijk gezien de structuur van de Pro League.

“Daarnaast moet er ook een mentaliteitswijziging doorgevoerd worden in de schoot van ons voetbal, waarbij clubs mekaar niet langer gaan wantrouwen, clubs regels en reglementen gaan respecteren en niet om de haverklap naar alle juridische instanties gaan lopen. Clubs moeten gaan samenwerken en er moet een soort solidariteit gecreëerd worden, ook op financieel vlak.”

Ook de competitieformule is een delicaat onderwerp. “Het heetste hangijzer daarbij is natuurlijk het competitieformat over 2 jaar. Blijft dat met 18 of toch weer met 16? Dat is een heel belangrijk dossier waarover naar aloude traditie flink gelobbyd wordt in de schoot van de Pro League.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties