📷 Alle namen en cijfers: Zo gaan de Champions' en de Europe play-offs straks van start

📷 Alle namen en cijfers: Zo gaan de Champions' en de Europe play-offs straks van start

RSC Anderlecht gaat als vierde de Champions' play-offs in, Racing Genk maakt nog kans op een Europees ticket.

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit erop. Na 34 wedstrijden zal in zes wedstrijden beslist worden wie de titel pakt.

We gaan er van uit dat Union de drie punten zal krijgen tegen Beerschot. Daardoor begint Union met 39 punten (onder voorbehoud van forfaitzege) na de halvering van de punten uit de reguliere competitie. Club Brugge volgt als tweede met 36 punten.

Antwerp en Anderlecht hebben elk 32 punten, maar Antwerp kreeg er een halfje bij. Bij gelijke stand wordt dit opnieuw afgetrokken. Ten laatste in het weekend van 21 en 22 mei kennen we de kampioen. Het speelschema wordt maandag om 18 uur bekendgemaakt.

De kampioen gaat, voor een laatste keer voorlopig, rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, de tweede in de play-offs naar de derde voorronde.

Laatste Europese ticket

De nummer vier van de Champions' play-offs speelt tegen de winnaar van de Europe play-offs voor een ticket in de tweede voorronde van de Conference League.

AA Gent begint, na de halvering, met 31 punten als leider aan de Europe play-offs, gevolgd door Charleroi met 27 punten. KV Mechelen en Racing Genk staan derde en vierde met 26 punten. Racing Genk kreeg net als Anderlecht een half puntje extra, maar bij gelijke stand wordt dat weer in mindering gebracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties