Peter Verbeke onthult plannen voor onmiddellijke toekomst: "Huren, maar daar zit ook een groot probleem aan"

Peter Verbeke onthult plannen voor onmiddellijke toekomst: "Huren, maar daar zit ook een groot probleem aan"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Peter Verbeke heeft een competitief elftal kunnen samenstellen voor Vincent Kompany dit seizoen. Die uitdaging staat hem nog een paar seizoenen te wachten, want waarschijnlijk moet hij weer op zoek naar een paar sleutelspelers.

Beide spitsen zijn immers gehuurd en een topspits kopen zit er nog niet in. "Onze scouts zijn al lang bezig met het zoeken naar betaalbare spitsen en het opstellen van lijsten van spitsen die we eventueel kunnen huren, zoals we met Zirkzee en Kouamé hebben gedaan", aldus Verbeke in de podcast De Tribune. 

"We hebben een beleidsplan uitgewerkt waarin we onszelf een strakke budgettering opleggen. Het kan altijd dat onze scouts een Sergio Gomez voor de spits vinden, een speler van 2 tot 2,5 miljoen euro, maar dat is niet evident."

Het grote probleem met gehuurde spelers is dat je het seizoen vaak zonder hen begint

Europees voetbal wordt daarin niet meegerekend. Als ze dat halen, is er wel wat meer mogelijk. "En dan zijn bepaalde spelers als Sergio Gomez of Yari Verschaeren misschien ook sneller geneigd om een jaar langer te blijven. Ik heb geen probleem met spelers huren. Zeker niet in de financiële situatie waarin wij nu zitten. Spelers als Andreas Skov Olsen, Noa Lang, Paul Onuachu of Theo Bongonda zijn allemaal spelers van zeven miljoen of meer. Die hebben wij niet."

"Spelers huren is moeilijk, maar onze scouts slagen er wel in om de juiste spelers te halen. Denk vorig seizoen ook aan Matt Miazga of Lukas Nmecha. Het grote probleem met gehuurde spelers is dat je het seizoen vaak zonder hen begint. Je huurt bijvoorbeeld een spits pas op het einde van de transferperiode, want pas dan wordt duidelijk of hij zal spelen of niet bij zijn ploeg."

"Tegen dan kunnen de voorrondes van de Europa League of de Conference League al voorbij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties