Supporters niet blij met vertrek van Kompany: "Club vijf jaar terug in de tijd geplaatst"

Supporters niet blij met vertrek van Kompany: "Club vijf jaar terug in de tijd geplaatst"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het vertrek van Vincent Kompany als trainer van RSC Anderlecht wordt bij de supporters niet warm onthaald.

Nico Deraedt, lid van de Fanboard van Anderlecht en voorzitter van supportersclub Purple Poppies begrijpt de beslissing van de club niet. “We vinden het echt heel jammer. Kompany was de juiste man op de juiste plaats. Hij straalde een visie uit en bovendien werd het spel ook beter”, klinkt het bij Sporza.

De supporters zijn niet blij met het vertrek, zo oordeelt Deraedt. “Kompany's verhaal was nog niet klaar. Nu wordt de club 5 jaar terug in de tijd geplaatst. Ook wij hadden af en toe kritiek op hem en de ploeg, maar ik denk dat het bestuur niet beseft dat er gewoon niet voldoende kwaliteit aanwezig was in de kern om prijzen te pakken.”

Een waardige opvolger vinden wordt een hels karwei. “We zien op dit moment niemand die hem kan vervangen. Mazzu wordt genoemd, maar ik twijfel of hij past bij Anderlecht. Alle respect voor wat Mazzu gedaan heeft, maar hij heeft nog niet bewezen dat hij iets kan presteren als er veel druk bij komt kijken. Zijn passage bij Genk was uiteindelijk ook maar van korte duur.”

Ook over zijn spelstijl is twijfel. “Ik denk niet dat zijn spelsysteem strookt met Anderlecht. Met Union speelt hij toch vooral reactievoetbal. In het verleden hebben we met Weiler en Vercauteren al een paar trainers gehad die ook zo speelden en die zijn toch snel moeten vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties