KV Oostende en KV Kortrijk winnen vlot oefenduels, al moest Kortrijk wel tot in tweede helft wachten op doelpunten

De interlands zijn net gedaan maar de eersteklassers zijn zich al volop aan het voorbereiden op een nieuw seizoen.

Vrijdagavond was er vooral voetbal te zien in West-Vlaanderen. Zowel KV Kortrijk als KV Oostende kozen ervoor om een oefenwedstrijd te spelen tegen een derdeprovincialer.

KVO deed dat op het veld van KWS Oudenburg. De amateurs van Oudenburg vormden geen probleem voor KVO, dat zijn eerste wedstrijd afwerkte in nieuwe shirts. Oostende won met 0-12 van Oudenburg, Bätzner scoorde een hattrick. Zaterdag om 16u spelen de clubs opnieuw tegen elkaar.

BIj KV Kortrijk vielen er ook veel doelpunten maar het publiek in Kortrijk moest lang wachten tegen KDNS Heule. Doelman De Pelecijn hield hield zijn netten 53 minuten schoon maar moest zich daarna toch gewonnen geven op een treffer van Messaoudi. Vervolgens diepten De Meulenaerre, Herrmann, Desot, Watanabe en Benchaib de score verder uit tot 0-7.