Mogelijk tien dagen geen voetbal in Verenigd Koninkrijk door overlijden van Queen Elizabeth II

Jeroen Deheegher
| 14 reacties
Mogelijk tien dagen geen voetbal in Verenigd Koninkrijk door overlijden van Queen Elizabeth II
Foto: © photonews

Het nieuws over het overlijden van Queen Elizabeth II is in het Verenigd Koninkrijk hard aangekomen. Er zijn tien dagen van nationale rouw afgekondigd en dat kan ook gevolgen hebben voor het voetbal.

Voorlopig is er nog geen officieel nieuws wat sportevenementen betreft in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt in de Britse pers wel al luidop gesuggereerd dat alle sportevenement zullen worden uitgesteld door die tien dagen van nationale rouw. Dat zou onder meer betekenen dat er komend weekend, en mogelijk ook het weekend erna, geen Premier League-voetbal zal zijn.

Er waren wel wat Britse ploegen die Europees moesten spelen met Manchester United, West Ham United en het Schotse Heart of Midlothian. Die hielden allemaal een minuut stilte voor het begin van hun wedstrijd. Ook alle ploegen hebben al hun steunbetuigingen betuigd op sociale media en hun profielfoto zwart gemaakt.

Ook vanuit andere sporten volgden er veel steunbetuigingen. Zeker vanuit de motorsport, want de bakermat van de Formule 1 ligt in het Verenigd Koninkrijk. Lees HIER het artikel van onze zustersite Autosportkrant.be

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21685 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties