Zit er dan toch een straf WK in voor de Belgen? Gerenommeerd statistiekenbureau ziet de Duivels ... de finale halen

Zit er dan toch een straf WK in voor de Belgen? Gerenommeerd statistiekenbureau ziet de Duivels ... de finale halen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zijn de getemperde verwachtingen voor de Rode Duivels wel terecht? Een statistiekenbureau ziet ons op het WK ... de finale halen.

Gracenote is een statistiekenbureau met een gerenommeerde reputatie en komt op basis van simulaties naar voren met de momenteel meest waarschijnlijke voorspelling voor het WK voetbal in Qatar 2022. Daaruit blijkt niet enkel dat België de groepsfase zou overleven, maar dat het nog veel verder geraakt.

In een achtste finale tegen Duitsland zouden de Duivels liefst 57% kans maken op kwalificatie. Vervolgens zouden de Duivels ook Portugal en Frankrijk over de knie leggen (54% kans in beide affiches). Dat betekent dan dat onze nationale ploeg drie toplanden achtereenvolgens uitschakelt op het WK. In voorbije grote toernooien kon onze Gouden Generatie nooit meer dan één topland na mekaar verslaan in de knockout fase. 

Volgens Gracenote moeten we het dan wel afleggen in de WK-finale tegen Brazilië, met 36% kans voor de Belgen en 64% kans op winst voor de Seleçao. De voorspellingen van Gracenote zullen in de loop van het WK op basis van allerlei gegevens ook aangepast worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties