Ook Union krijgt negatief advies over bouw nieuw stadion: "Wij zoeken oplossingen voor de problematiek die de toekomst van onze club in gevaar brengt"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 26 reacties
Ook Union krijgt negatief advies over bouw nieuw stadion: "Wij zoeken oplossingen voor de problematiek die de toekomst van onze club in gevaar brengt"
Foto: © photonews

Union SG wil een nieuw stadion bouwen, maar net zoals Club Brugge stuiten ze daarbij op obstakels. Het schepencollege van de gemeente Vorst gaf hen een negatief advies.

Union wil bouwen op de Bemptsite in Vorst en deed al een bod op de gronden. Dat is niet te ver van het huidige Joseph Mariënstadion. Een nieuwe infrastructuur is uiteraard broodnodig voor de club, die Europees zelfs niet thuis mogen spelen. Het schepencollege van Vorst gaf nu een negatief advies over de bouwplannen en Union vraagt de Brusselse gewestregering om tussen te komen.

Het statement van Union:

Onze club vernam vandaag via de media dat haar projectaanbod voor het bouwen van een nieuw stadion een negatief advies krijgt van het Vorstse schepencollege. De club is vooral ontzet over de motivering van de weigering. Zo wordt er onder meer verwezen naar een hotel dat helemaal niet in de plannen zit. Deze plannen werden nochtans uitvoerig toegelicht op een speciaal bijeengeroepen commissie.

In hun motivering spreekt het gemeentebestuur van Vorst zich uit over de stedenbouwkundige criteria van het stadionproject, terwijl de eindbeslissing in dat verband een bevoegdheid van het Brusselse Gewest betreft. Verder wordt onze club ook verantwoordelijk geacht voor het zoeken naar oplossingen voor de zonevreemde activiteiten die de gemeente Vorst momenteel op de site uitvoert. Union SG trekt nu dus aan de alarmbel en vraagt de Brusselse regering zo snel mogelijk op te treden in dit dossier van het stadionproject aan de Brits Tweedelegerlaan (Bempt).

“Al meer dan vier jaar proberen we via constructief overleg een oplossing te zoeken voor de stadionproblematiek die het voortbestaan van onze club in gedrang brengt”, zegt CEO Philippe Bormans. “De Bemptsite bevindt zich volgens het RUP in de correcte sport- en recreatiezone voor de bouw van een voetbalstadion, de financiering van dit uiterst ecologische stadion is volledig rond én de mobiliteit rond dit project kent zijn gelijke niet met eender welk stadion in België. Toch worden we telkens door de lokale bestuurspartijen Ecolo/Groen en PS wandelen gestuurd. Ze erkennen het probleem op de huidige site niet, zadelen ons ondertussen op met een extra taks, die trouwens in het leven geroepen werd bij de promotie van de club naar 1A, en nemen telkens een destructieve houding aan.”

Volgende week dinsdagavond 14 februari zal dit punt behandeld worden op de gemeenteraad, waarvoor de club geen uitnodiging ontving.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties