Virton onderneemt juridische stappen tegen reeksgenoot

Geoffrey Debackere
| 141 reacties
Virton onderneemt juridische stappen tegen reeksgenoot

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Excelsior Virton zal de licentie aanvechten die Lommel SK kreeg van de KBVB om volgend seizoen in de Belgische tweede klasse te voetballen. De ploeg staat momenteel op de rand van de degradatie in 1B en dreigt zo te zakken naar eerste Nationale.

Volgens een verklaring op hun website is Virton er zeker van dat Lommel gebruik maakt van 'buitensporige buitenlandse subsidies' en is er zo competitievervalsing. De Luxemburgers dreigen ermee naar het Hof van Justitie van de Europese Unie te stappen.

In België gaat het volgens het bestuur van Virton over KAS Eupen en reeksgenoot Lommel. Beide clubs hangen af van de financiële steun van grote buitenlandse clubs en holdings. Zulke schatrijke eigenaars hebben volgens Virton een negatieve invloed op het ecosysteem van het Europese voetbal en zorgen voor 'financiële doping'.

Virton waarschuwde de KBVB dat het de beslissing zou aanvechten dat Lommel een licentie kreeg voor de Challenger Pro League. De Limburgers kregen toch groen licht en dat zint de Luxemburgers niet. Daarom vechten ze de licentietoekenning voor de bevoegde instanties aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga D

Nieuwste reacties