Stadsbestuur Antwerpen overweegt héél drastische actie om uit impasse stadiondossier tussen Gheysens en Mintjens te komen

Stadsbestuur Antwerpen overweegt héél drastische actie om uit impasse stadiondossier tussen Gheysens en Mintjens te komen

Na de kampioenenmatch werd Tribune 2 van de Bosuil al vakkundig gesloopt door de aanwezige fans. Maar gaat er ook een nieuwe tribune in de plaats komen? Daarvoor moet er een akkoord gevonden worden met eigenares Tania Mintjens. Of toch niet?

Volgens GvA overweegt het Antwerpse stadsbestuur drastische stappen. Zo circuleert er in de wandelgangen dat ze de gronden waarop de tribune staat zouden kunnen onteigenen om zo de impasse te doorbreken. 

Daarna zouden ze de hele Bosuil-site in een lange concessie toevertrouwen aan de club. Dat werpt natuurlijk wel enkele juridische vragen op, maar het zou wel mogelijk zijn gezien Europa sport als algemeen belang ziet. 

Aangezien Tania Mintjens de verdere economische en sportieve uitbouw van de club afremt, zou het ‘algemeen belang’ als argument gebruikt kunnen worden, luidt de motivatie. Bovendien zou de stad Tania Mintjens wel een ‘billijke vergoeding’ kunnen betalen bij een gedwongen onteigening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties