De ambitie is groot: Belgische club pompt heel wat extra miljoenen in de club

De ambitie is groot: Belgische club pompt heel wat extra miljoenen in de club
Foto: © photonews

Zulte Waregem wil in zijn sportieve uitbouw nieuwe stappen zetten en nieuwe wegen inslaan. En ook zo snel mogelijk terug naar 1A promoveren, uiteraard.

De voorbije weken deed het al heel wat stappen in de ontwikkeling om de ambities waar te maken. Zo was er het aanstellen van Tom Caluwé. 

De 45-jarige Tom Caluwé is de nieuwe Sportief Manager. Verder werden sterkhouders als Jelle Vossen en Ruud Vormer langer aan de club gebonden.

Zulte Waregem
© photonews

Heel wat jonkies kregen een eerste profcontract en werden bij de A-kern gevoegd, de technische staff werd behouden, een nieuwe keepertrainer gezocht. En nu is er een kapitaalsverhoging.

Zulte Waregem gaat een kapitaalverhoging van 16 miljoen euro doorvoeren, waat Het Nieuwsblad.. Meerderheidsaandeelhouder Tony Beeuwsaert zorgt voor 12,8 miljoen euro, die hij via zijn bedrijven leent aan de club.

16 miljoen euro

De rest komt van minderheidsaandeelhouders Philippe Detaellenaere (2,4 miljoen euro) en Franck Tijtgat (800.000 euro) volgens de krant. Met het extra geld moet de club financieel gezond blijven.

Dat het geld nu in de club wordt gepompt, maakt andermaal duidelijk dat de ambitie is om zo snel mogelijk terug te komen op het hoogste niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties