Supporters razend, maar Pro League wil niet buigen: reglement wordt naar de letter van de wet toegepast

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Supporters razend, maar Pro League wil niet buigen: reglement wordt naar de letter van de wet toegepast
Foto: © photonews

De wedstrijd tussen RWDM en Union van volgende week zal wel degelijk om 18u30 van start gaan. Een beslissing die op veel onvrede stuit, want er was wel degelijk nog iets aan te doen. De Pro League schermt echter met een regel waar de clubs akkoord begin dit seizoen mee akkoord gingen.

De fans van Union zijn al van plan om de Zwanze Derby te boycotten, die van RWDM beraden zich over hetzelfde. Nochtans is het dé wedstrijd waar de twee clans het meest naar uitkeken. De laatste echte Brusselse derby op het hoogste niveau tussen de twee dateert immers al van 1969. 

Buscombi

Het aanvangsuur stuit uiteraard op veel verzet. De twee stadions liggen op 6 kilometer van elkaar, maar... er is een buscombi voor de wedstrijd. Dat betekent dat de supporters van Union al 3 uur voor de match zouden moeten verzamelen om het Brusselse spitsuur te trotseren. 

Voor de duidelijkheid: om 15u30 zijn de meeste mensen wel nog aan het werk en ze moeten dus een halve dag vakantie nemen om de wedstrijd van hun ploeg te kunnen zien. Onlogisch, vonden ze (en wij met hen), maar er was blijkbaar weinig aan te doen gezien de starre houding van de Pro League.

Eleven wou meewerken

Eleven DAZN wou luisteren naar de grieven en het startuur om 19u30 leggen, ondanks dat de match zou overlappen met Club Brugge-Genk. Geen probleem dus? Toch wel, want de Pro League zelf stelde zijn veto. 

In het begin van het seizoen gingen alle clubs akkoord met een maximale spreiding van de matchen voor het tv-contract. Dat werd ook in het reglement gezet en de Pro League wil dat nu tot op de letter van de wet naleven. 

Een beslissing die voor veel controverse zorgt en begrijpelijk. De match was eerst voorzien in het weekend en garandeerde een vol huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties