Luis Diáz, Liverpool FC, mag opgelucht ademhalen na ontvoeringsdrama

Luis Diáz, Liverpool FC, mag opgelucht ademhalen na ontvoeringsdrama
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luis Diaz en zijn familie mogen opgelucht ademhalen. De ontvoeringszaak van zijn vader is namelijk opgelost.

De vader van Luis Diáz is na zijn ontvoering door het Nationaal Bevrijdingsleger ELN, een communistische guerrillabeweging, weer op vrije voeten. Bijna twee weken na het gewelddadige incident waarbij hij samen met zijn vrouw Cilenis Marulanda gegijzeld werd, is hij vrijgelaten. Dit nieuws werd bevestigd door de Colombiaanse voetbalbond afgelopen donderdagmiddag.

Einde van een nachtmerrie

Op zaterdag 28 oktober werden Luis Manuel Díaz en zijn vrouw onder schot gehouden en vastgehouden, maar Marulanda werd na enkele uren al vrijgelaten, terwijl Diáz sr. veel langer gevangen werd gehouden. Zelfs afgelopen weekend smeekte Luis Díaz de ontvoerders om zijn vader vrij te laten.

Deze donderdag is de nachtmerrie tot een einde gekomen. De Colombiaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Diáz sr. is vrijgelaten en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan dit positieve resultaat.

ELN

Het Nationaal Bevrijdingsleger ELN blijft de grootste actieve guerrillabeweging in Colombia. Ze voeren verzet tegen de Colombiaanse staat en zijn voornamelijk actief in het grensgebied met Venezuela, waar de ouders van Díaz wonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties