Eindejaarsperiode kan bij verlies tegen STVV wel eens heel pijnlijk worden voor Hoefkens: de stoel wankelt

Eindejaarsperiode kan bij verlies tegen STVV wel eens heel pijnlijk worden voor Hoefkens: de stoel wankelt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is de tijd van liefde en vergeving, maar in de keiharde wereld van het voetbal bestaat dat niet. Er zijn redelijk wat coaches die reden tot vrezen hebben. Denk maar aan Florian Kohfeldt van Eupen en Felice Mazzu bij Charleroi. Maar ook Carl Hoefkens kan niet op zijn gemak zijn.

Standard speelt vanavond nog tegen STVV en dat wordt toch wel al een beslissende match voor Hoefkens. Standard heeft op Sclessin immers nog niet kunnen winnen tegen een team van buiten de top zes. In geval van een nederlaag tegen de Truienaars is de crisis compleet.

En dat zou Hoefkens niet langer overleven. Er is in Luik al een lobby die hem liever ziet vertrekken. Hoefkens beseft ook dat hij vanavond geen andere keuze heeft dan te winnen. Tegen de grote teams lukte dat wel, maar tegen de kleinere hebben ze telkens een probleem. 

Hoewel de Rouches Club Brugge (2-1), Anderlecht (3-2) en Genk (1-0) versloegen in de hel van Sclessin, hebben ze niet gewonnen van Cercle (0-1), RWDM (1-1), Westerlo (0-0), Mechelen (1-1) en Charleroi (0-0). Het zijn deze verloren punten thuis die Standard nu duur komen te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties