'KAA Gent schakelt snel en heeft opvolger Fofana al gevonden, maar ..."

'KAA Gent schakelt snel en heeft opvolger Fofana al gevonden, maar ..."
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent had weinig andere keuze dan Malick Fofana verkopen aan Olympique Lyon. De Buffalo's vingen liefst zeventien miljoen euro voor hem, dankzij vijf miljoen euro bonussen kan de prijs zelfs nog wat oplopen. Maar dus moet er een vervanger gevonden worden.

Om op de linkerflank opnieuw wat versterking te vinden na het vertrek van KAA Gent wordt volgens Poolse media gekeken naar de 23-jarige winger Daisuke Yokota. Die mogen we niet verwarren met de gelijknamige 41-jarige Japanse beelden kunstenaar.

Daisuke Yokota is een 23-jarige Japanse winger, die zowel op rechts, links als centraal op het middenveld als spelmaker kan worden uitgespeeld. Daarmee voldoet hij zeker aan een aantal eigenschappen waaraan ook Malick Fofana zich de voorbije maanden schuldig maakte in de goede zin van het woord.

Daisuke Yokota scoorde al zeven goals en gaf één assist bij Poolse Gornik Zabrze

De Japanner speelt momenteel bij Gornik Zabrze in de Poolse Ekstraklasa en heeft daar nog een contract tot juni 2026. Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde ondertussen geschat op ongeveer een miljoen euro.

Bij zijn Poolse werkgever mikken ze eerder op een zomertransfer dan op een deal in deze winter, dus zal Gent wel boter bij de vis moeten doen als ze hem nu al naar de Arteveldestad willen lokken. Dit seizoen was hij met zeven goals en een assist al van grote waarde voor zijn Poolse werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties