RWDM-supporters sturen een krachtig signaal naar de clubleiding te midden van een crisis en nemen actie

RWDM-supporters sturen een krachtig signaal naar de clubleiding te midden van een crisis en nemen actie
Foto: © photonews

De supporters van RWDM hebben besloten dat ze een krachtig signaal willen sturen naar de club enkele weken voor het einde van de reguliere competitie. Het team zal zonder fans naar Genk reizen.

Het eerste jaar dat RWDM weer in de Jupiler Pro League aantreedt, verloopt niet als verwacht. Na het ontslag van Claudio Caçapa en zijn assistent-trainer hebben de supporters van de club uit Molenbeek een zeer krachtig signaal naar de clubleiding en het team gestuurd: ze zullen dit weekend niet naar Genk reizen.

Een niet-gewelddadig signaal van RWDM-supporters

In een verklaring heeft de Supportersfederatie zijn beslissing op verschillende punten gerechtvaardigd:

  • Het huidige beleid van de club leidt tot een totaal verlies van onze identiteit.
  • Hoewel dit al duidelijk is gecommuniceerd door sommige supportersclubs van RWDM, merken we nog steeds een totaal gebrek aan betrokkenheid van onze spelers op. We accepteren deze houding niet meer, vooral omdat ze altijd en onvoorwaardelijk op ons kunnen rekenen. Ze zullen merken wat het betekent om geen steun te hebben.
  • We verwachten meer aanwezigheid van onze sportieve en organisatorische leiding bij de supporters die het hart van de club laten kloppen voor, tijdens en na de wedstrijd. Dit zal alle partijen dichter bij elkaar brengen, gunstig zijn voor de club in het algemeen en misverstanden of slechte communicatie voorkomen.
  • Als supportersclubs willen we structureel betrokken zijn bij de werking van de club en niet alleen op eigen initiatief.

Er wordt uitgelegd dat ze hun "verlanglijst" aan John Textor hebben voorgelegd, terwijl ze duidelijk maken dat ze "oprecht zijn welgekomen inspanningen als investeerder en eigenaar van de club" respecteren.

"Aan de andere kant betekent dit niet dat wij, als trouwe supporters, de trouwste van België, moeten accepteren dat de ziel van onze club aan het verdwijnen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties