Opvallend: speler ontslagen bij JPL-club vanwege opmerkelijke foto

Opvallend: speler ontslagen bij JPL-club vanwege opmerkelijke foto
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moussa Sissako speelt momenteel bij RWDM. De verdediger werkt aan zijn terugkeer na een zware blessure aan de kniepees. De club heeft zojuist zijn uitleenbeurt stopgezet.

Het verhaal van Moussa Sissako bij RWDM verliep niet zoals gehoopt. De Malinese verdediger wordt momenteel gehuurd van Sochi. Hij herstelt nu lange tijd van een blessure en zou dus sowieso al niet meer in actie komen bij de club.

Maar dat is niet de reden waarom RWDM zijn huurcontract heeft verbroken. Dat is omdat hij een foto van zichzelf heeft geplaatst op sociale media met het shirt van zijn broer Abdoulaye, die speelt bij...Kortrijk - een directe tegenstander in de Relegation Play-offs.

Moussa Sissako (ex-Standard) ontslagen door RWDM

RWDM reageerde al bij Sudinfo. "Vandaag, in de huidige omstandigheden, kunnen we niet accepteren dat hij zich laat zien met het shirt van een directe concurrent. Zelfs als het het shirt van zijn broer is. Ook als Moussa geen slecht persoon is en het beste voor de club wenst, is dit een houding die niet kan. Als club kunnen we dit niet accepteren", legde Maxime Vossen, COO van RWDM, uit.

"RWDM doet dit niet omdat de speler geblesseerd is en niet zal spelen. We proberen niet te besparen. Er zijn regels, sponsors, een identiteit en een imago van de club om te respecteren. Zelfs als hij speelklaar was geweest, zou de beslissing hetzelfde zijn geweest."

Souleymane, agent en broer van de speler, reageerde als volgt: "Dit is overdreven. Deze rechtvaardiging houdt niet echt stand. We zouden het volkomen begrepen hebben als de club ons zou hebben verteld dat ze 4 maanden salaris wilden besparen. Dat zou begrijpelijk zijn geweest zolang Moussa dit seizoen niet zou spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties