Engeland zit met zorgen voor wedstrijd tegen Rode Duivels: "Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt"

Engeland zit met zorgen voor wedstrijd tegen Rode Duivels: "Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België mist deze interlandperiode een aantal belangrijke schakels. Maar ook bij Engeland zullen ze het zonder een paar grote namen moeten doen. Engelse bondscoach Gareth Southgate kan het amper geloven.

Gareth Southgate ziet dat zijn Engeland behoorlijk verzwakt is voor het duel tegen België. Een hele hoop grote namen zijn geblesseerd moeten afhaken.

Harry Kane, Bukayo Saka, Kyle Walker, Harry Maguire, Sam Johnstone verlieten de groep de voorbije dagen. Maar ook Kieran Trippier, Jack Grealish, Luke Shaw, Reece James, Trent Alexander-Arnold en Callum Wilson werden al niet geselecteerd vanwege blessures.

Een gehavend Engeland

"Het aantal afwezigen is echt ongelooflijk, ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt", klaagde Southgate op de persconferentie. "Maar dat betekent dat andere spelers hun kans zullen krijgen."

Southgate Gareth
© photonews

Voor de Engelse bondscoach is het erg moeilijk om voor te bereiden op de wedstrijd. "Ik moet zeggen dat onze oorspronkelijke plannen voor deze week moesten worden herzien", erkende Southgate.

Het ongeluk van de één is echter het geluk van de ander. Door deze hoop blessures zal Declan Rice de eer hebben om aanvoerder te zijn. "Om aanvoerder te kunnen zijn voor mijn 50e cap, op Wembley voor mijn familie en vrienden... Ik moet in mijn arm knijpen, ik ben wat sprakeloos", verklaarde de middenvelder van Arsenal naast zijn coach.

"Ja, een aantal leiders van de kern ontbreken, dus het is een kans voor anderen om naar voren te stappen en zich te bewijzen", benadrukt Rice. "Veel van de aanwezige spelers zijn de toekomst, en hoe meer zij dit soort ervaringen kunnen opdoen, hoe beter het is voor iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties