OFFICIEEL: Match achter gesloten deuren voor Anderlecht? Dat zal dit seizoen niet meer gebeuren

OFFICIEEL: Match achter gesloten deuren voor Anderlecht? Dat zal dit seizoen niet meer gebeuren
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zoals we eerder al aankondigden: Anderlecht zal zijn match achter gesloten deuren niet meer dit seizoen moeten afwerken. De definitieve zitting is op 21 mei, twee dagen na de laatste thuismatch.

Anderlecht kreeg een straf van één match achter gesloten deuren voor de ongeregeldheden tijdens de bekermatch tegen Standard. De Rouches kregen eenzelfde straf, maar aanvaardden die. Anderlecht ging in beroep.

De Disciplinaire Raad heeft nu de definitieve datum vastgelegd waarin er zal geoordeeld worden over de feiten. Vorige vrijdag kwamen ze al een eerste keer samen, maar de definitieve datum is nu 21 mei.

Anderlecht speelt zijn laatste thuismatch tegen Club Brugge op 19 mei en kan dit seizoen dus niet meer achter gesloten deuren spelen als de straf bevestigd wordt. 

Een eventuele partij zonder publiek zal dus voor volgend seizoen zijn. Dat wordt dan hoogstwaarschijnlijk de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. 

Tijdens de bekerwedstrijd werd er met projectielen en pyrotechnisch materiaal gegooid en moest de wedstrijd in de 85ste minuut stopgezet worden. Ook in de gangen van het Lotto Park waren er ongeregeldheden. Als reactie kondigden beide clubs aan dat ze tot juni 2025 geen uitfans meer zullen meenemen tijdens onderlinge duels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties