Frank Boeckx heeft belangrijk advies voor Anderlecht en Brian Riemer

Frank Boeckx heeft belangrijk advies voor Anderlecht en Brian Riemer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zette deze Champions' Play-offs nog geen goede resultaten neer op verplaatsing. In eigen huis lukte dat al wel.

Anderlecht begon zijn Champions' Play-offs met twee nederlagen en twee overwinningen. Niet toevallig dat de twee nederlagen steeds op verplaatsing waren.

Ook Frank Boeckx zag dat. "Anderlecht hinkt buitenhuis op twee gedachten", begint hij in de podcast 'vier-nul' van HLN. "De ene helft wil voor de winst gaan, voor de andere helft is een punt niet slecht."

"Zo wordt er niet aangesloten, wordt er geen echt hoge druk gezet en bestaat er niet zoiets als een middenblok. Ik vind dat Anderlecht moet zeggen: ‘we spelen vandaag voor de nul’. Mooi gaat het niet zijn en de aanvallers ga je er niet gelukkig mee maken. Maar dat moet je durven uitspreken op verplaatsing. En wie weet, valt er dan wel ergens een goaltje uit de lucht", geeft hij advies aan Brian Riemer.

Afgelopen weekend verloor paars-wit met 2-1 op het veld van Genk. "Tegen een Genk dat goed voetbal speelt, kon je dat zeker doen. ‘Laat ons de ruimtes klein houden en maar counteren", merkt Boeckx nog op.

Anderlecht staat momenteel nog steeds op kop van het klassement in de Champions' Play-offs met 38 punten. Alles ligt na afgelopen weekend wel heel dicht bij elkaar. Genk, dat vierde staat, telt slechts vier punten minder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties