Grote verandering aan de top bij KBVB: Directeur Arbitrage krijgt er nog een belangrijke rol bij

Grote verandering aan de top bij KBVB: Directeur Arbitrage krijgt er nog een belangrijke rol bij
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veranderingen bij de KBVB. Daar zal Peter Willems, die al directeur Arbitrage is, vanaf nu ook directeur Sport worden.

De KBVB kwam woensdag met het nieuws dat Peter Willems vanaf nu directeur Sport en Arbitrage is. Dat laat de voetbalbond zelf weten via zijn officiële kanalen.

'Het sportieve departement van de KBVB wordt voortaan geleid door Peter Willems. Hij blijft ook directeur Arbitrage, een functie die hij sinds februari van dit jaar uitoefent', klinkt het op de website van de voetbalbond.

'Als directeur Sport wordt Willems verantwoordelijk voor de sportieve langetermijnvisie van de KBVB, die hij zal uitdragen op alle aspecten van het Belgisch voetbal. Willems start zijn nieuwe opdracht met een analyse van het departement.'

'Sinds zijn aanstelling als directeur Arbitrage, werkt Peter Willems aan de structuur en organisatie van het Professional Refereeing Department (PRD). Zo zijn al een aantal optimalisaties aangekondigd, en loopt de procedure voor de aanstelling van een nieuwe technisch directeur arbitrage. Willems blijft deze taak verder uitvoeren, in combinatie met de functie van directeur Sport.'

Piet Vandendriessche, CEO van de KBVB, reageerde al kort op de aanstelling. "Bij de KBVB werken veel voetbalexperten, Peter Willems krijgt de opdracht om met al die experten verder te bouwen aan de toekomst van het Belgisch voetbal. Onze nationale ploegen brengen mensen samen, en laten jongeren dromen van een mooie voetbalcarrière. We willen dat de komende jaren dan ook verderzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties