Marc Coucke telt af en maakt nieuw rekensommetje: spanning bij Anderlecht is groot

Marc Coucke telt af en maakt nieuw rekensommetje: spanning bij Anderlecht is groot

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht hebben ze dit seizoen altijd de druk weten af te houden. Het riedeltje klonk altijd hetzelfde: "Ja maar, we waren vorig seizoen pas elfde..." Met nog twee speeldagen te gaan en de koppositie kunnen ze dat nu niet meer gebruiken.

Ze doen er alles aan om de druk weg te houden, maar eigenlijk is dat zinloos. Het zal afhangen van hoe de spelers met hun zenuwen zullen kunnen omgaan in die twee beslissende partijen. 

En dan is het ontbreken van jongens als Jan Vertonghen en Thomas Delaney natuurlijk wel een aderlating van jewelste. Dat zijn 230 internationale wedstrijden ervaring die niet op het veld zal staan. 

Ook in de hoogste echelons begint de spanning te stijgen. Eigenaar Marc Coucke haalde eerder al eens de rekenmachine boven na het gelijkspel tegen Cercle Brugge. In een Instagram-verhaal plaatste hij een duidelijke boodschap: "10/12 = 35". 

Na de voorbije twee speeldagen hoeft Anderlecht zelfs dat totaal niet meer te halen. Ze behaalden 4 op 6, maar Club liet punten liggen tegen Union. Waardoor het voor Coucke eenvoudig is.

4/6=35. En ja, hij heeft gelijk. In alle scenario's volstaat dat voor paars-wit om zijn 35ste landstitel binnen te slepen. Die spanning zal er niet minder op worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties