Trainer van finalist Conference League won vorig jaar de Europa League: "Heel veel parallellen"

Trainer van finalist Conference League won vorig jaar de Europa League: "Heel veel parallellen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Luis Mendilibar won vorig jaar met Sevilla de Europa League. Dit seizoen speelt hij de finale van de Conference League met Olympiakos.

Door Manuel Gonzalez vanuit Athene

José Luis Mendilibar werd op 11 februari van dit jaar aangesteld bij Olympiakos. De Spanjaard leidde het team naar de finale van de Conference League.

Dat verhaal doet enorm denken aan vorig jaar. Op 21 maart 2023 werd hij trainer bij Sevilla en dat seizoen won hij de Europa League, na strafschoppen tegen AS Roma.

“De weg naar de finale is ongeveer dezelfde als met Sevilla”, vertelt Mendilibar. “Het zijn andere ploegen, maar wel hetzelfde moeilijke parcours. Beide clubs hadden het in de nationale competitie ook ontzettend moeilijk.”

Vooral de doelpunten van Ayoub El Kaabi konden Olympiakos over de streep trekken. Het is uitkijken hoe Fiorentina zal proberen om hem aan banden te leggen.

“Als ze enkel met één speler bezig zijn, kunnen we profiteren met de andere tien. Wij spelen als team. Uiteraard zullen ze zich focussen op El Kaabi, maar Fiorentina zal ook respect tonen voor de anderen.”

Geen afwezigen

Ook al is het een finale, toch zal Mendilibar zijn spelers opdragen te spelen zoals ze dat altijd deden. “Dat leverde ons heel veel goede resultaten en een finaleplaats op. De spelers zijn gemotiveerd. De training vanmorgen was super.”

Dat is belangrijk voor de Spanjaard. “Want als het goed loopt op training, dan zal de match ook goed zijn. Ik probeer hen te overtuigen dat ze goed bezig zijn en als ze zo verder doen, ze de finale kunnen winnen. Daar zit geen verschil in met Sevilla vorig jaar.”

Alle spelers van Olympiakos zijn fit, er is niemand afwezig. De ploeg is volgens de trainer honderd procent klaar voor de finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties