V-Boys Veltem pakt uit en stuurt tegenstander met forfaitcijfers huiswaarts

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Veltem

In de eerste match van het seizoen was Puurs nog een maatje te groot voor de V-Boys, maar de tweede thuiswedstrijd heeft wel een zege opgeleverd. R 79 Etterbeek werd met forfaitcijfers naar huis gestuurd.

De V-Boys hadden iets goed te maken na hun eerste wedstrijd in derde nationale (2-6 verlies tegen Futsal Puurs, red.) Maar voor de tweede thuiswedstrijd konden de V-Boys geen beroep doen op heel wat basisspelers. Sluitstuk Tom Hautphenne blesseerde zich aan de hand, maar werd met verve vervangen door een sterke Wout Baudet, die met enkele prima reddingen de clean sheet thuishield.

Na een behoudende start kwam de thuisploeg 1-0 op voorsprong via Evert Ringoet. Nieuwkomer Kenneth Rans zorgde via een vrije trap voor de 2-0, terwijl ook Dieter De Backer nog voor de rust zijn goaltje meepikte na een mooie aanval. De V-Boys zaten op rozen en mochten met een 3-0 voorsprong de rust in.

Forfaitcijfers

De V-Boys gaven na de pauze de wedstrijd niet meer uit handen. De Backer en Rans kwamen allebei nog een tweede keer tot scoren en legden zo de 5-0 eindstand vast.

Volgende week vrijdag (21.00 uur) wacht in Henegouwen de start van een nieuw bekeravontuur voor de kersverse derdeklasser. De eerste tegenstander is ARG La Louvière.