Wilmots: "Soms moet je geduld tonen"

Mattias Verhaeghe
| 28 reacties
Wilmots: "Soms moet je geduld tonen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen maar nipt met 1-0 van Tunesië. Een goede wedstrijd was het niet, maar toch blikt Marc Wilmots tevreden terug.

“Tunesië kwam heel defensief voor de dag. Ze trokken een muur op en dat was voor ons niet simpel. Maar soms moet je geduld hebben in een wedstrijd. Als de tegenstrever moe wordt, moet je toeslaan, en dat hebben we vandaag goed gedaan. Je moet dat ene gaatje vinden, en die kwam er uiteindelijk toch”, aldus Wilmots.

Over de hagelbui wou Wilmots niet veel kwijt, maar spelen vond hij niet verstandig. "Ik wilde niet meer spelen, maar de spelers wel. Dus hebben we besloten de wedstrijd verder te zetten."

“Je kan Tunesië niet vergelijken met Algerije. Op het WK zullen de wedstrijden veel intensiever zijn en Algerije heeft meer kwaliteiten. Vooral op offensief vlak. Misschien kan je wel bepaalde vergelijkingen vinden bij Tunesië, maar tegen de Algerijnen zal alles anders zijn. Tunesië speelde als een blok. Toch wonnen we, en dat geeft vertrouwen.”

Blessure Lukaku

“Lukaku en Vertonghen hebben rake klappen geïncasseerd. Bij Lukaku zag het er niet goed uit, maar de medische staf wist mij te vertellen dat het op het eerste zicht best meevalt. Maar het is nog even wachten op meer nieuws.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties