Reactie Courtois had het verwacht: "Wist dat ik meer werk ging hebben"

Courtois had het verwacht: "Wist dat ik meer werk ging hebben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen werd verkozen tot 'Man van de Match' door de FIFA, maar die eer had evengoed naar Thibaut Courtois kunnen gaan. De doelman had in zijn derde partij op dit WK heel wat meer werk, maar bleef nog maar eens ongeslagen.

Johan Walckiers in Sao Paulo

Het gelukskonijn van Wilmots, zo mag Courtois ondertussen wel genoemd worden. Met hem in de goal verliest België nooit, ook niet tegen Zuid-Korea. Maar daarvoor moest hij gisteren wel wat inspanningen leveren. "Het was te verwachten dat ik meer werk ging hebben", zei Courtois achteraf. "De ploeg werd toch grondig gewijzigd en die Koreanen moesten scoren. Ze gingen dus vol aanvallen. Ik wist dat ik meer werk ging hebben."

Dat afstandsschot was heel moeilijk

Op één bal toonde Courtois nog eens dat hij wereldklasse is. "Dat afstandsschot in de eerste helft was inderdaad heel moeilijk. Vooral omdat ik hem zo laat zie aankomen. Pas nadat hij door de benen van Daniel (Van Buyten) doorkwam, zag ik hem. Dat vond ik een heel goeie redding."

Maar Courtois leek ook wel geluk te hebben bij een voorzet die pardoes op zijn deklat belandde. "Ik zag hem komen en volgens mij kan hij nooit binnen gaan, maar als hij dan op de lat valt, schrik je wel even. Ja, daardoor was ik wat verrast. Maar hij ging over mij. Dus zelfs als ik sprong, had ik er nooit aangekund."

Voor Courtois clean sheet nummer 101 en dat met weeral een andere defensie voor hem. "In die tien kwalificatiematchen heb ik ook niet veel met dezelfde defensie gespeeld. Tegen Kroatië stonden Nico en Daniel ook al voor mij en met Anthony heb ik nog gespeeld bij Genk. Het is allemaal geen probleem."

Als je rood pakt tegen de VS heeft het misschien wel meer gevolgen

En nu dan de Verenigde Staten. "Voor ons is het goed, maar we mogen hen ook niet onderschatten. Ze hebben een goeie en sterke ploeg. Als je daartegen rood pakt, heeft het misschien wel meer gevolgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties